22 Nisan 2020 Çarşamba

YANDAŞLIK VE İNSANLIK

Posted by   on

Salda Gölü Millet Bahçesi projesinin kirli yüzünün gün ışığına çıkmasında önemli payı olan Yeşilova  Belediye Başkanı Mümtaz Şenel’e ve  eşi Fatma Şenel’e mafya usulü silahlı saldırı  yapıldı.  Bir kez daha geçmiş olsun ve acil şifa dileklerimizi iletiyoruz.
Bu saldırı ile ilgili Troll hesapları, yandaş medya kampanya yaptı ve #Saldadeğilfuhuş, “parti içi fuhuş hesaplaşması” açıklamalarıyla saldırıyı Salda’ya bağlayanları eleştirdi.

Hiç kuşku yok ki, bu eleştiriler iktidarın manipülasyonu, maksatlı ve organize bir çarpıtma ile kendi tabanını bir arada tutma gayreti olmasaydı ve özellikle yaşananların Salda ile birlikte Yeşilova ilçesinin bir rant merkezi haline getirilmek istenmesinin sonuçları olmasaydı, ne insan kıyımı, ne doğa kıyımı, ne de siyasetin böylesine belden aşağı, mafyatik bir dile indirgenmesi de söz konusu olurdu.

Siyasetin mafyalaşmasından medet umanlar, işin içinde Yeşilova Kaymakamlığı olmasına karşın, meseleyi CHP lilerin kendi aralarındaki fuhuş çatışması olarak yansıtmaları, Salda Gölünde yaşanan yağmanın, doğa katliamının üzerini örtme çabasından başka bir anlama gelmiyor.

Öncelikle şu durum bilinmelidir ki mühürlenen otel, belediyeye aittir, işletmecisi hakkında zaten kira borçlarından dolayı açılan tahliye davası vardır, sonuçlanma aşamasına gelmiştir. Ancak İlçe Kaymakamlığının otelin işletme ruhsatının iptalini Belediyeden istemesi üzerine, uygulanan bir idari karar söz konusudur. Hiç tereddütsüz diyebiliriz ki Yeşilova Belediye Başkanının ve eşinin yaşadığı saldırının hesabını vermek merkezi yönetimin sorumluluğu altındadır.

İktidar yandaşlarının gelişmeleri, Salda Gölünü Savunanları, Salda Gölüme Dokunma diyenleri karalama, sindirme, göz dağı verme aracı olarak kullanmak istemeleri boşuna değildir.
Belli ki bu çevre, Yeşilova Belediyesi yönetiminin Salda Gölünde Millet Bahçesi adı altında ekolojik yapıda tahribat yaşanmasına taraftar olmamasını, bilimsel tespitlerden yana tutum almasını, son olarak da beyaz kumulların kazınması ve taşınması eylemlerinin ortaya çıkarılmasında aktif rol oynamasını bu yolla önemsizleştirmek, değersizleştirmek istemektedir.
Tıpkı merkezi yönetimin Millet bahçesi itirazlarına kulaklarını kapatırken kamusal çıkarların ve bilimin savunuculuğunu yapanları açık hedef haline getirmelerinin, böylesi mafyatik saldırılara zemin hazırladığını idrak edememeleri gibi.

Silahlı saldırı, istihbaratı ve güvenliği sağlamaya yetecek kadar polisi, jandarması olan bir ilçede, Belediye Başkanının evinin giriş kapısında meydana gelmiştir. Ve yakalanan asli fail hakkında kabarık suç dosyası ellerinde olmasına karşın gerekli güvenlik ve koruma sağlanmamıştır. Ortada bırakılan bir kamu yöneticisinin, zamanlamaya bağlı bir yönetim zafiyetinin kurbanı olduğu son derece açıktır. Bu zafiyetin esas nedeninin de Salda Gölü ile ilgili gelişmeler olduğu ortadadır.

Salgın hastalık nedeniyle Salda Gölüne ziyaret yasağı kararı verilip, bu amaçla Jandarmanın görevlendirilmesi sağlanırken, güvenlik güçlerinin varlığına rağmen benzersiz doğal oluşumlar, canlı organizmalar olan beyaz kumullarda iş makinaları telafisi imkansız zarar verdiği aşikar iken, aynı günlerde Başkanın maruz kaldığı saldırının birbirinden bağımsız değerlendirilmeleri mümkün değildir.

O nedenle Yeşilova’da Salda Gölünün “millet bahçesi” adı altında “rant şantiyesi” haline getirip tarumar edenlerin bu saldırganlıktaki paylarının etraflıca sorgulanması ihmal edilmemelidir.
Doğa ve insan kıyımı insanlığımıza daha fazla zarar vermeden                                             
Salda Gölü Millet Bahçesi projesinin iptal edildiği derhal açıklanmalıdır.

Hiç yorum yok:
Yaz yorum

-
Bültenimize Katılın