2 Aralık 2015 Çarşamba

Abesle İştigal Eden Sorular

Posted by   on

 Abesle iştigal ettikleri iddia edilenlerin bu tür soruları, proje detayını ve içeriğini kamuoyu
ile paylaştığınız ölçüde çoğalacaktır.


Abesle İştigal Eden Sorular    

1- a- Her seferinde yeni görseller
b- Her seferinde yeni eklemeler yapılırken Boğaçayı projesini eleştirmemek mümkün mü ?
2- Bilimsel çalışma, bilimsel açıklamalar kamuoyu ile paylaşılmasını gerektirir. Bilimsel sunumlar ne zaman ve nerede yayımlanacak ?
3- Daha önce açıklanmayan Boğaçayından liman kavşağına kadar olan Konyaaltı sahil şeridinin marina olarak düzenlenmesi ile denize girilen bu alanın işgali hangi ihtiyaçtan ve hukuksal dayanaktan kaynaklanmaktadır ? Her konuda refaranduma başvuranlar bu alanın arkasında yer alan konut ve otel sakinlerine refarandum yapmayı düşünüyor mu ?
4- Boğaçayı yatağı esas olarak 350 metre iken önce 300 metre olarak tescil edilerek daha sonra 270 metre olarak daraltılırken bu proje ile en dar alandaki yatak genişliği ne olacaktır ?
5- Taşkın önleme tedbirleri 2300 debiden 4500 debilere çıkarılması aynı zamanda yatak alanında neden olacağı daralmalar ve yapılaşmalar değil midir ?
6- a- Kıyı erozyonu için alınan önlemleriniz nelerdir ?
b- Deniz seviyesi yükselmesi, kara çökmesi ile ilgili herhangi bir değerlendirme yapılmış mıdır ?
c- Alınacağı ileri sürülen önlemlere rağmen yeraltı suyunun tuzlanmasına neden olacak her hangi bir gelişme olması durumunda karşılaşılacak zarar ve tahribat hesaplanmış mıdır ?
7- Görsellerde yer alan yeni su yolları ve marina oluşumunun gerçekleştirileceği alanlarındaki mülkiyet durumu ne denir ?
8- Yol, arazi ve marina düzenlemeleri tamamlandıktan sonra mı imar planları ve Ulaşım master planı yeni duruma uydurulacaktır ?
9- Bu projenin tahmini maliyeti nedir ? Kim karşılayacaktır ? Yap işlet devret modeli düşünülmüşse, taliplisi var mıdır ?
10- Konyaaltı Belediyesinden talepleriniz ne olmuştur. Hangi pürüzleri halletmiştir ? Hangi konularda işbirliğine ihtiyaç duyulmaktadır ?
11- Varyant ile Liman arasında gerçekleştirilmek üzere koordinasyonunu Antalya Mimarlar Odasına emanet ettiğiniz jürili, ödüllü Konyaaltı sahili Mimari ve Kıyı düzenlemesi projesinin uygulamaya söz verdiğiniz 1.seçilen projenin boğaçayı ve liman arası bölümü iptal mi edilecektir. ?
Bu alana marina yapmakla uygulama kararı aldığınız Konyaaltı projesi müellifinden izin mi alacaksınız ?
Mimarlar Odası Antalya Şubesi ile bu durumu görüştünüz mü ?
Bu büyük keyfiyet ucuz politik açıklamalar yerine bu sorulara ve arkası gelecek her soruya cevap vermelidir.
Abesle iştigal ettikleri iddia edilenlerin bu tür soruları, proje detayını ve içeriğini kamuoyu ile paylaştığınız ölçüde çoğalacaktır.
Bu durumun sayısız faydaları olduğuna kuşku duyulmamalıdır.
İlk hayallerdeki projeden kaç bin mimar çalıştıran Amerikan Mimarlık bürosu ve Üniversite kürsülerinin desteği ile sunum aşamasına gelindiğine göre abesle iştigal edenlerin sorularının sizi hayallerinizle başbaşa bırakmamakta ne kadar haklı oldukları anlaşılmış olmalıdır.
Maliyetine, risklerine, doğaya ve insana neden olacağından kuşku duyulmayan tahribatlarına, kamu kaynaklarının çarçur edilecek olmasına, toplumsal ihtiyaçlar, yoksunluk, yoksulluk her gün pek çok insanın canını acıtırken, rant ve ihtişamı tercih eden anlayışınızla, göz boyayan ısrarcı yaklaşımınızla abesle iştigal ettiğinizi görünceye kadar sorular ve eleştiriler peşinizi bırakmayacaktır...

Hiç yorum yok:
Yaz yorum

-
Bültenimize Katılın