8 Kasım 2018 Perşembe

KENDİN ÇAL KENDİN OYNA

Posted by   on



 Antalya Büyükşehir Belediyesinin sitesinde ve Antalya sokaklarında
boy boy fotoğraflar ve afişler sergilenmekte…

 Uluslararası İdeal Kent Ödülleri kapsamında çevre düzenleme dalında  Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin birinci olarak aldığı ödül, Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi’nin resmi web sitesinde yer bulduğu...
 “ Konyaaltı Sahili’nde uygulanan Sahil Antalya Yaşam Park Projesinin" Avrupa Konseyi binasında sergilendiği, yoğun ilgi gördüğü, 30 bin m2 beton alanın, yeşil alana dönüştürüldüğü, mevcut ağaçlar korunarak, 7 bin yeni ağacın dikildiği bu proje ile “Çevre düzenleme Dalı”nda ödül almış olunmasının gururunu yaşadıkları ilan edilmekte ..

Yerel seçimler yaklaşırken bu tür atraksiyonlar hep yaşanmaktadır…
İşin sahici olması bakımından yer ve adres önemlidir. Dile kolay Strasburg,  Avrupa Konseyi, Genel Sekreteri Andreas Kiefer ile verilen pozlar...

Gelin görün ki işin perde arkasında uluslararası değil, ulusal bile denilemeyecek, danışmanlık, araştırma ve etüt üzerine kurulu birkaç firma ve dergi ile hükümet yanlısı kuruluşların birlikte gerçekleştirdiği bir etkinliktir söz konusu olan.

Bu yıl üçüncüsü "Sürdürülebilir kentler ve yerel yönetimler" temasıyla Strazburg'da düzenlenen Uluslararası Kent Araştırmaları Kongresi, Anadolu Ajansının (AA) Global İletişim ortağı olduğu bir organizasyondan bahsediyoruz...

Kent Araştırmaları Enstitüsü, İdealkent (Kent Araştırmaları Dergisi), COJEP International, Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Dünya Teşkilatı (UCLG-MEWA) iş birliğinde "Sürdürülebilir kentler ve yerel yönetimler" temasıyla Uluslararası Kent Araştırmaları Kongresi düzenlemiştir.

Daha çok kent tasarımcılığı, akıllı kent yatırımlarının tasavvurları üzerinden global bir açılım ve yatırım imkanları arayışlarının ve beklentilerinin hakim olduğu böyle bir organizasyonda Menderes Türel’in ödül alması tabii ki hakkıdır.
Zira sermaye dünyasının hizmetkarı olarak kendisini takdim eden Türel yönetiminin, Konyaaltı sahilini de parası olanların yararlanabileceği bir hale getirmekle, bu çevrelerden ödüllendirilmeyi çoktan hak etmiştir.



Dolgu alanı olan karayolunun bir şeridi yayalaştırılırken, bu güzergahın olduğu gibi betonlaştırılması, serpiştirilen fidanların 7.000 adet ağaç sayımına dahil edilmesi, Adeta AVM karakteri kazandırılan bu alanın çevre düzenleme başarısı olarak ele alınmasının,
sermaye dünyasının asıl derdinin kamusal kaynaklardan özel işletmelere transfer edilen tutarla ilgili olduğunu fazlasıyla ortaya koymaktadır…    

Dışarıdan bakan gözlere bir diyeceğimiz yoktur ama Kent sakinleri için Konyaaltı sahili yaşam park projesi bir satış projesi olmuştur.

Antalyalıların sahilden yararlanma, sahili kullanma hakları, büfelerin işgal ettiği alanlar ve işletmecilik anlayışlarına kurban edilmiştir.

Hiç kuşku yok ki sahil peşkeş çekilmiştir.
Herkesin serbestçe kullanma hakkı olan sahil para kazanma aracı haline getirilmiştir.

Şimdi sıra, kokmaya başlayan Boğaçayı projesi ile alınacak ödüle gelmiştir.
Neden olduğu tahribat ve kamusal haklara karşı işlediği suç bakımından ödülü alması gereken yer Washington, Beyaz Saray olmalıdır.

Hiç yorum yok:
Yaz yorum

-
Bültenimize Katılın